Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Bezoek

Wat is er te zien?

Van 15 september t/m 29 oktober

Emma, moeder van de moderne monarchie

Elk najaar sluit Escher in Het Paleis aan bij de festiviteiten rond Prinsjesdag. Dit jaar is het thema van het Prinsjesfestival: Tijd om elkaar te vinden.
Het is een goede aanleiding om Koningin-moeder Emma eens extra voor het voetlicht te brengen. Dat doen we in samenwerking met het Nationaal Archief. De presentatie komt te staan in de mooiste zaal van Emma’s winterpaleis: de balzaal. Daar zullen onder andere de originele Troonrede uit 1891 en een aantal bijzondere memorabilia aan de bezoeken van Emma aan de provincies te zien zijn.

Lees meer

Permanente tentoonstelling

Met ruim honderdvijftig prenten zijn bij Escher in Het Paleis altijd de bekendste werken en een selectie van steeds wisselende grafiek en vlakvullingen uit het oeuvre van Maurits C. Escher (1898-1972) te zien. Met als hoogtepunt en kroon op de tentoonstelling de 7 meter lange Metamorfose III.

Lees meer

Verwondering

Aan de permanente opstelling is in 2014 een tentoonstelling toegevoegd die nieuw licht werpt op het werk van Escher. Lees meer over deze tentoonstelling, Verwondering, of hoe verveling een optische illusie wordt.

Lees meer

Wat was er te zien? Een terugblik op eerdere tentoonstellingen

Escher, close up

Van 4 februari t/m 28 mei 2017
Nog nooit getoonde foto’s uit het persoonlijke archief van Maurits Cornelis Escher. De graficus gebruikte fotografie als inspiratie en als onderdeel van zijn voorstudies. Dit was voor het eerst te zien in de tentoonstelling Escher, close up.

Lees meer

Escher aan Zee

3 juli t/m 28 augustus 2016
In de zomer van 2016 lieten we zien hoe Escher zijn vakanties doorbracht. Ook toonden we badkostuums uit de jaren twintig en dertig en was het mogelijk om je te fotograferen in ouderwets strandtenue.

Lees meer

Escher & Schatten uit de Islam

Van 12 juli t/m 3 november 2013
Voor het eerst maakten twee Nederlandse musea vanuit hun totaal verschillende achtergrond een gemeenschappelijke expositie waarin een vergelijking tussen de islamitische kunst en het werk van M.C. Escher centraal stond: Escher & Schatten uit de Islam in Den Haag en Escher meets Islamic Art in Amsterdam.

Lees meer