Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Over Escher

Verhalen over Escher

Leer Maurits Cornelis Escher nog beter kennen. Artikelen door onze conservator en door andere auteurs geven een unieke blik in zijn leven en werk.

Eschers ‘constkamer’

In de zeventiende eeuw werd het mode onder de elite om 'constkamers' aan te leggen. Escher had ook zo'n kunstkamer in het klein, maar dan een twintigste-eeuwse. Die kamer bestaat niet meer, maar gelukkig hebben we de foto's nog.

Lees meer

Tatoeage

Het werk van alle grote meesters wordt geëerd, gekopieerd en gepersifleerd, maar er is geen andere kunstenaar waarvan zijn werk zoveel wordt getatoeëerd als dat van Escher. Nederlands grafische grootmeester is kunstenaarskoning van het beïnkte lichaam.

Lees meer

Een ander perspectief

Escher was een meester in spelen met perspectief. En dan bedoel ik niet alleen de grootse werken die bekend zijn vanwege de daverende optische illusies en manipulatie van de realiteit. Ook eenvoudige schetsen naar het leven wist hij bijzonder te maken door de hoek die hij koos.

Lees meer

De ontluistering

Stel je eens voor. Je bent kunstenaar, je maakt met passie en toewijding je eigen werk. Je zwoegt, worstelt om je ideeën te manifesteren. Je hunkert, smacht naar erkenning. Je krijgt het. Eindelijk, en masse. En dan.. Veel van de waardering komt van een publiek waar je niets mee hebt. Niets van begrijpt. Een publiek dat jouw werk ook heel anders interpreteert en anders waardeert dan je het bedoeld had. In deze aflevering in de serie over Escher en muziek focus op de ontluistering: de jaren 60.

Lees meer

Escher aan zee

Zomer! Tijd om te genieten van de zon en te luieren op het strand. In Escher in Het Paleis zijn wij helemaal in de zomerstemming. In de vakantietijd laten wij zien hoe Escher zijn vakanties doorbracht. Voor het eerst zijn er foto’s te zien van zijn vakanties aan het strand in combinatie met strandmode uit het begin van de vorige eeuw.

Lees meer

Meer over Escher

Topstukken

De Nederlandse kunstenaar Maurits Cornelis Escher (1898 – 1972) is een van de bekendste grafische kunstenaars ter wereld. Tot op de dag van vandaag fascineert hij door zijn spel met perspectief, ruimte en werkelijkheid. De hoogtepunten uit zijn oeuvre zijn te zien in Escher in Het Paleis.

Lees meer

Het leven van Escher

Lees het fascinerende levensverhaal van Maurits Cornelis Escher (1898-1972).

Lees meer

Tijdlijn

Het leven van Escher in jaartallen

Lees meer