Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Escher in Het Paleis viert 20-jarig bestaan

Twintig jaar geleden, op 16 november 2002, werd Escher in Het Paleis geopend door premier Balkenende. Het museum groeide in de afgelopen twee decennia uit tot een bezoekersmagneet waar iedereen het hele jaar door kan genieten van de wereldberoemde graficus M.C. Escher. In die periode is Escher in Het Paleis dé plek geworden waar je het hele jaar door alles kan leren en zien over Eschers leven en werk. Daarnaast heeft Escher in Het Paleis in die 20 jaar altijd aandacht besteed aan de geschiedenis van Paleis Lange Voorhout, het voormalige winterpaleis van Koningin-Moeder Emma. Dit heuglijke feit wordt met allerlei festiviteiten gevierd tijdens ons jubileumweekend op 19 en 20 november.

Alle Mauritsen en Emma’s gratis entree

Heet jij Emma of Maurits? Dan mag je dit weekend op vertoon van je identiteitsbewijs gratis naar binnen!

Winactie High Tea bij Des Indes

We hebben ook een bijzondere winactie. Laat ons voor 14 november per mail, Facebook of Instagram weten wat jouw speciale herinnering is aan een bezoek aan Escher in Het Paleis of aan M.C. Escher. Uit alle inzendingen kiezen we het bericht dat ons het meeste raakt. De winnaar krijgt van ons een High Tea voor max 4 personen bij onze fameuze buurman Hotel Des Indes en een bezoek aan het museum. Een koninklijke middag!

Uitslag

We hebben inmiddels twee winnaars. Lees hieronder hun mooie verhaal. Escher in Het Paleis wenst ze veel plezier tijdens hun High Tea en bij het bezoek aan ons.

Onze mooiste herinnering

Dat was op vrijdag 10 augustus 2018. Een van de mooiste dagen van ons leven. Op die dag hebben we elkaar het ja-woord gegeven en beloofden dat we voort de rest van ons leven in liefde bij elkaar blijven. En wat ook erg bijzonder was… We hebben voor deze mooie gebeurtenis een prachtige plek uitgekozen… Het Paleis van koningin Emma in Den Haag waar nu het museum Escher in het Paleis zich bevindt. Toen we elkaar 10 jaar geleden hebben leren kennen, werd dit ons favoriete afspraakjespunt. Meerdere keren hebben we samen het prachtige interieur van het paleis en de indrukwekkende werken van M. C. Escher kunnen bewonderen. Toen we besloten om te trouwen en op de lijst van de trouwlocaties het Paleis op het Lange Voorhout zagen staan, hadden we geen woorden nodig en wisten we het al… Dat is onze droomplek om te trouwen. Vrij snel konden we een afspraak plannen en een datum vastleggen. En toen die dag kwam was alles perfect. De prachtige trouwzaal, gastvrijheid van de gastheren, borrel in de oude keuken in de kelder van het paleis en de werken van Escher die onze gasten ook konden bewonderen. Een dag om nooit te vergeten. Anderhalf jaar geleden mochten we ons eerste kind verwelkomen, een lief klein meisje dat Marit Judyta Emma werd genoemd, dat laatste ter ere van deze bijzondere plek.

Met vriendelijke groet,
Justyna, Roel en Marit Frankfort

Lezing Rinus Roelofs

Kunstenaar en wiskundige Rinus Roelofs geeft zaterdag 19 november een aantal lezingen over het wonderlijke universum van M.C. Escher. Roelofs’ ruimtelijke werken zijn vaak geïnspireerd door M.C. Escher en in 2018 organiseerde Escher in Het Paleis een succesvolle tentoonstelling rond Roelofs waarin zijn werken getoond werden tussen de prenten van Escher.

De lezingen vinden plaats bij ons in de balzaal en duren ca. 30 minuten.
Tijdschema lezingen
11:30 – 12:00
13:00 – 13:30
14:00 – 14:30
15:30 – 16:00

Maak je eigen lino

Op zondag kunnen jong en oud hun eigen lino maken in een workshop en zo hun eigen creativiteit ontdekken. Je kunt meedoen tussen 12.00 en 16.30 uur in het atelier in het souterrain. Het kan zijn dat je even moet wachten omdat het op dat moment te druk is.

Dus kom langs en geniet met ons mee van deze wonderlijke combinatie van Maurits en Emma die al twee decennia lang staat te pronken op het Lange Voorhout.