fbpx
Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Escher nog beter toegankelijk

In februari is Escher in Het Paleis gestart met een project om de werken van Escher beter toegankelijk te maken voor mensen met een visuele of met een licht verstandelijke beperking. Daarvoor is een uniek samenwerkingsproject opgezet tussen de Haagse Hogeschool, de middelbare school ISW Hoogeland, Koninklijke Visio, stichting Voorall en Escher in Het Paleis.
De eindrapportages zijn inmiddels geweest. De leerlingen van ISW Hoogeland zijn met een aantal nieuwe ideeën en oplossingen gekomen. Samen met Visio, Voorall en de Haagse Hogeschool kijken we nu welke ideeën omgezet kunnen worden in daden/realiteit.


Beluister Escher in Het Paleis

Een ander speerpunt van dit project is al afgerond. Escher in Het Paleis is er trots op dat onze website sinds kort voorzien is van de Readspeaker functionaliteit. Daarmee kunnen bezoekers van de site de teksten voor laten lezen. Dat kan de hele pagina zijn maar ook zelf te selecteren tekstfragmenten. Slechtzienden kunnen met Readspeaker de tekst vergroten of de pagina maskeren zodat de te lezen regel eruit springt. Maar Readspeaker beperkt zich niet tot mensen met een visuele of met een licht verstandelijke beperking. Onze website wordt toegankelijk voor een bredere doelgroep internetgebruikers, waartoe ook mensen met leerproblemen, laaggeletterden, mensen die een nieuwe taal leren en moeilijker lezende ouderen behoren. Eigenlijk is het voor iedereen fijn om eens een site te luisteren in plaats van te lezen. Dat kan nu, bij Escher in Het Paleis.