fbpx
Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Vacature: museumdocent

Escher in Het Paleis in Den Haag zoekt een museumdocent voor een flexibel aantal uur per week op oproepbasis.

Met ruim 120 prenten zijn bij Escher in Het Paleis altijd de bekendste werken uit het oeuvre van M.C. Escher (1898-1972) te bewonderen. De wereldberoemde Nederlandse graficus boeit jong en oud met zijn fantasievolle werelden, waarin verwondering en illusie de hoofdrol spelen. Zijn speelse prenten zijn een plezier voor het oog en vormen al jaren een rijke inspiratiebron voor wiskundigen, filmmakers en architecten over de hele wereld. De prenten worden getoond in een koninklijke ambiance: het voormalige winterpaleis van Koningin-Moeder Emma. Daarnaast toont het museum twee keer per jaar een tijdelijke tentoonstelling met kunstwerken die verrassend aansluiting vinden bij Escher of het paleis.

Heb je een passie voor kunst en deel je dit graag met anderen? Dan zijn we mogelijk op zoek naar jou. Wij zoeken een enthousiaste museumdocent die flexibel inzetbaar is. Je geeft museumlessen en rondleidingen aan schoolgroepen uit het primair en voortgezet onderwijs.

Foto's: Fred Ernst

Wat ga je doen?
Als museumdocent ben je de blikopener voor je deelnemers. Je geeft interactieve rondleidingen en museumlessen aan leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs. Je vertelt op een enthousiaste manier over het leven en werk van Escher, leidt gesprekken, luistert, stimuleert het bekijken van kunst, stelt (filosofische) vragen en begeleidt leerlingen in hun creatieve proces tijdens de verschillende workshops. In het museum en atelier ontwikkelen leerlingen onder jouw begeleiding hun eigen talenten en krijgen zij meer inzicht in kunst en de wereld om zich heen.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een opleiding gedaan tot docent Beeldende Kunst en Vormgeving/master Kunsteducatie/Pabo of een andere relevante opleiding, of je bent bezig met de afronding ervan.
 • Je hebt aantoonbare kennis van kunstgeschiedenis en educatie.
 • Je hebt affiniteit met het werk van M.C. Escher en grafiek.
 • Je hebt didactische vaardigheden ontwikkeld en ziet de uitdaging om bestaande lesprogramma’s op inclusieve wijze aan te laten sluiten op onze educatieve bezoekers.
 • Je hebt ervaring met het geven van rondleidingen en museumlessen.
 • Je hebt ervaring met het lesgeven aan leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte of je bent bereid dit te leren.
 • Je werkt goed samen met andere museumdocenten en je communiceert helder en vlot.
 • Je weet leerlingen op hun gemak te laten voelen in het museum.
 • Je hebt een goede mondeling beheersing van de Nederlandse taal. De beheersing van de Engelse of Duitse taal is een pre.
 • Je woont bij voorkeur in de regio Den Haag/Rotterdam.
 • Je hebt een geldige Verklaring Omtrent het gedrag (VOG) of bent bereid om deze aan te vragen.
 • Je bent ingeschreven als zzp’er bij de Kamer van Koophandel.

Escher in Het Paleis is een inclusieve organisatie die open staat voor alle groepen in de samenleving. We willen bijdragen aan een omgeving waarin iedereen gelijke kansen heeft, zich welkom en gewaardeerd voelt. We verwelkomen een diversiteit aan achtergronden en kennis. Wij nodigen daarom graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring daaraan een bijdrage kunnen leveren.

Werken bij Escher in Het Paleis
Als visitekaartje van het museum maak jij iedereen enthousiast voor M.C. Escher en ben je in staat de deelnemers een inspirerende kunstervaring te geven. We bieden je de mogelijkheid om in een voormalig koninklijk paleis rondleidingen en museumlessen uit te voeren over een kunstenaar met miljoenen liefhebbers over de hele wereld, gelegen op een van de mooiste plekken in Den Haag.

Sollicitatie
Ben je enthousiast over de vacature? Stuur dan uiterlijk voor 15 april 2024 je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per mail naar educatie@escherinhetpaleis.nl ter attentie van Monique Veldhoven (Hoofd Educatie), onder vermelding van ‘vacature museumdocent’.

Voor vragen over de inhoud van de vacature en de sollicitatieprocedure kun je per mail contact opnemen met Monique Veldhoven. Meer informatie over het museum en onze educatieve programma’s vind je op deze website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.