fbpx
Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Vacature: rondleider

Escher in Het Paleis in Den Haag zoekt rondleiders voor een flexibel aantal uur per week op oproepbasis.

Met ruim 120 prenten zijn bij Escher in Het Paleis altijd de bekendste werken uit het oeuvre van M.C. Escher (1898-1972) te bewonderen. De wereldberoemde Nederlandse graficus boeit jong en oud met zijn fantasievolle werelden, waarin verwondering en illusie de hoofdrol spelen. Zijn speelse prenten zijn een plezier voor het oog en vormen al jaren een rijke inspiratiebron voor wiskundigen, filmmakers en architecten over de hele wereld. De prenten worden getoond in een koninklijke ambiance: het voormalige winterpaleis van Koningin-Moeder Emma. Daarnaast toont het museum twee keer per jaar een tijdelijke tentoonstelling met kunstwerken die verrassend aansluiting vinden bij Escher of het paleis.

Heb je een passie voor kunst en deel je dit graag met anderen? Dan zijn we mogelijk op zoek naar jou. Wij zoeken een enthousiaste rondleider voor volwassenen die flexibel inzetbaar is.

Wat ga je doen?
Als rondleider ben je de blikopener voor je deelnemers. Je geeft rondleidingen door de vaste en tijdelijke tentoonstellingen aan diverse groepen volwassenen. Je vertelt op een enthousiaste manier over het leven en werk van M.C. Escher en over het voormalig koninklijk paleis. Je vertelt, luistert, stimuleert het bekijken van kunst en stelt vragen. In het museum krijgen deelnemers onder jouw begeleiding meer inzicht in Eschers leven en zijn inspirerende meesterwerken.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een van de volgende opleidingen gedaan: kunstgeschiedenis, docent Beeldende Kunst en Vormgeving, master kunsteducatie, of een andere relevante opleiding, of je bent bezig met de afronding ervan.
 • Je hebt affiniteit met het werk van M.C. Escher, grafiek en het koninklijk huis.
 • Je hebt aantoonbare kennis van de kunstgeschiedenis.
 • Je hebt ervaring met het geven van rondleidingen, hebt didactische vaardigheden ontwikkeld en ziet de uitdaging om rondleidingen op inclusieve wijze aan te laten sluiten op ons divers publiek.
 • Je weet je taalgebruik aan te passen aan het niveau en belevingswereld van de groep.
 • Je hebt ervaring met het geven van rondleidingen aan blinde en slechtziende bezoekers, of bent bereid om dit te leren.
 • Je werkt goed samen met de andere rondleiders en je communiceert helder en vlot.
 • Je kunt goed omgaan met drukte en weet deelnemers zich op hun gemak te laten voelen.
 • Je hebt een goede mondeling beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. De beheersing van de Duitse taal is een pre.
 • Je woont in de regio Den Haag/Rotterdam.
 • Je bent ook af en toe in de weekenden of avonden beschikbaar.
 • Je hebt een geldige Verklaring Omtrent het gedrag (VOG) of bent bereid om deze aan te vragen.
 • Je bent ingeschreven als zzp’er bij de Kamer van Koophandel.

Escher in Het Paleis is een inclusieve organisatie die open staat voor alle groepen in de samenleving. We willen bijdragen aan een omgeving waarin iedereen gelijke kansen heeft en zich welkom en gewaardeerd voelt. We verwelkomen een diversiteit aan achtergronden en kennis. Wij nodigen daarom graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring daaraan een bijdrage kunnen leveren.

Werken bij Escher in Het Paleis
Als visitekaartje van het museum maak jij iedereen enthousiast voor M.C. Escher en ben je in staat de deelnemers een inspirerende rondleiding te geven. We bieden je de mogelijkheid om in een voormalig koninklijk paleis rondleidingen uit te voeren over een kunstenaar met miljoenen liefhebbers over de hele wereld, gelegen op een van de mooiste plekken in Den Haag.

Sollicitatie
Ben je enthousiast over de vacature? Stuur dan uiterlijk voor 15 april 2024 je sollicitatiebrief met motivatie en curriculum vitae per mail naar mveldhoven@escherinhetpaleis.nl ter attentie van Monique Veldhoven (Hoofd Educatie), onder vermelding van ‘vacature rondleider’.
Voor vragen over de inhoud van de vacature en de sollicitatieprocedure kun je per mail contact opnemen met Monique Veldhoven. Meer informatie over het museum en onze rondleidingen vind je op de website www.escherinhetpaleis.nl.