fbpx
Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Bezoek

Wat is er te zien?

De Eschertentoonstelling

Met ruim 120 prenten zijn bij Escher in Het Paleis altijd de bekendste werken en een selectie van steeds wisselende grafiek en vlakvullingen uit het oeuvre van Maurits C. Escher (1898-1972) te zien. U kunt hier het hele jaar door genieten van zijn werk, van zijn vroege Italiaanse landschappen tot zijn kenmerkende vlakvullingen, zijn onmogelijke gebouwen en zijn wereldberoemde Metamorphoses. Dit werk wordt getoond in een koninklijke ambiance: het voormalige winterpaleis van Koningin-Moeder Emma.

Lees meer

Verwacht

14 juni t/m 15 september 2024

Maura Biava

Maura Biava haalt voor haar fotografie, tekeningen en keramisch werk inspiratie uit de natuur en wiskunde. Ze toont aan dat veel vormen, zoals die van planten, mensen en dieren, wiskundige kernen bevatten. Net als bij Escher staan natuur en wiskunde voor haar ook aan de basis voor het creëren van nieuwe werelden.

Lees meer
14 juni t/m 15 september 2024

Escher worden

Joris Escher, de achterneef van M.C. Escher, heeft dierbare herinneringen aan zijn oudoom. Wanneer hij op de bodem van een 19e-eeuwse Chinese lakdoos twee onbekende tekeningen van M.C. Escher vindt, begint hij een ontdekkingsreis naar de oorsprong van de fascinaties van de graficus. Wie was zijn oom Mauk en hoe is hij Escher geworden?

Lees meer
8 november 2024 t/m 16 februari 2025

Julie de Graag

Julie de Graag is een van Eschers talentvolle tijdgenoten. In 2024 is het 100 jaar geleden dat ze overleed. De voorliefde voor de natuur deelt ze met M.C. Escher. Met weinig details weet ze de essentie te raken in houtsneden van planten, dieren en portretten. Haar werk hangt in deze tentoonstelling zij aan zij met dat van Escher.

Lees meer
27 juni t/m 7 september 2025

Jehoshua Rozenman

De sculpturen van Jehoshua Rozenman zijn anders dan ze op het eerste gezicht lijken. Ze ogen robuust en monumentaal, maar zijn juist opgebouwd uit kwetsbaar glas. Rozenmans raadselachtige sculpturen verbeelden onmogelijke, geheimzinnige gebouwen die uit een andere dimensie lijken te komen.

Lees meer

Wat was er te zien? Een selectie uit eerdere tentoonstellingen

Ga naar het tentoonstellingsarchief