Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Kerstboomceremonie voor Het Paleis

De dagen worden donkerder en de winter nadert. We nodigen u daarom uit voor het traditionele verlichten van de Zweedse kerstboom op het Lange Voorhout, op donderdag 8 december om 18.30 uur. Kom bij ons voor de deur alvast in de stemming voor Kerstmis, onder het genot van een glas glühwein of warme chocolademelk. Het ontsteken wordt gevolgd door een optreden van het Luciakoor van de Universiteit van Lund, Zweden.

De lichtjes in de Zweedse kerstboom worden verlicht door burgemeester Jan van Zanen, de heer Theo Heere van het Buurtschap centrum 2005 en de Zweedse Ambassadeur Johannes Oljelund. Omdat ook wij onze bijdrage aan energiebesparing willen leveren, wordt de boom verlicht met LED-lampen.

Luciafeest

Het Luciafeest is een typisch Zweeds lichtfeest dat op 13 december, de naamdag van Sint Lucia, wordt gevierd. De traditie stamt uit het eeuwenoude midwinterlichtfestival. Vroeg in de morgen wekken meisjes in witte kleding en met kaarsjes op hun hoofd het gezin en ouderen waarbij er speciale Lucialiedjes gezongen worden. In de 20e eeuw heeft het Luciafeest zich naar de rest van Zweden en naburige landen verspreid. In Zweden markeert het Luciafeest nu het begin van de kerstperiode.