fbpx
Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Museumnacht 2023

Natuurlijk doet Escher in Het Paleis weer mee met de Museumnacht Den Haag. We hebben een mooi programma samengesteld waarmee je jezelf kunt verwonderen, maar ook actief aan de slag kan. Ontdek hier alle highlights. Uiteraard kun je deze avond ook genieten van de prachtige prenten van M.C. Escher. Zien we je daar?

Zaterdag 7 oktober, 20.00 – 01.00 uur

M.C. Escher, Vissen (vignet), houtblok, 1955. Collectie Kunstmuseum Den Haag, langdurig bruikleen van dhr. en mevrouw Hoogendijk-Floor
M.C. Escher, Vissen (vignet), houtsnede, 1955

Magisch grafisch

M.C. Escher maakt grafiek. Houtsneden, houtgravures, litho’s en linosneden. Maar hoe werkt dat dan? Hijzelf kan het helaas niet meer laten zien, maar kunstenaar Mieke Robroeks kan dat wel! Tijdens Museumnacht gaat zij live aan de slag met de grafische technieken die M.C. Escher gebruikte. Volg haar handen en zie voor je ogen de magie ontstaan.

Tijd: 20.00 – 00.00 uur

Unlimited Evolution

Meestergraficus M.C. Escher speelt in zijn werk met perspectief, illusies, metamorfoses, spiegelingen en onmogelijke ruimtes. Het acrobatiek- en theatergezelschap Corpus Acrobatics heeft zich door hem laten inspireren voor een bijzondere choreografie waarin deze thema’s terugkeren. Een slangenvrouw neemt je mee in een acrobatische en caleidoscopische spiegeldans, een magische belevenis waarin het menselijk lichaam een illusie creëert. Tijdens Museumnacht beleef je deze speciale voorstelling in de balzaal van Escher in Het Paleis!

Tijd: start voorstellingen om 20.30, 21.00, 21.30, 22.00, 22.30, 23.00, 23.30 en 23.45 uur

Fashion on Escher

Hoe zou een M.C. Escher eruitzien als kledingstuk? In het kader van het Escherjaar 2023 daagde Dutch Fashion Embassy drie ontwerpers uit om zich door M.C. Escher te laten inspireren voor een nieuwe modecollectie. Tijdens een modeshow op The Fashionweek worden op 5 oktober de nieuwe collecties van Studio Hiem, Katie Tubbing en Janne van Wezel gelanceerd in Hotel Des Indes. Zes van deze looks zijn tijdens Museumnacht tussen het werk van M.C. Escher te bewonderen.

Tijd: doorlopend

Workshop vlakvullingen maken

M.C. Escher was gefascineerd, zeg maar gerust geobsedeerd, door vlakvullingen. Hij kon uren, dagen en maanden puzzelen op allerlei manieren om een vlak te vullen met zich steeds herhalende figuren. Wil je dit zelf eens proberen? Dat kan! Tijdens deze Museumnacht organiseren we een speciale workshop waarin je je eigen vlakvulling kunt maken!
De workshop is op inloop, het kan zijn dat je even moet wachten.

Tijd: 20.00 – 00.00 uur

Walking DJ

Dance? Swing? Groove? Chill? Flex? Jump? Vogue? Pose? Alles is mogelijk bij onze wandelende DJ, hij beweegt zich vrij door het museum en neemt overal waar hij komt de feestsfeer met zich mee.

Tijd: doorlopend

Koop tickets