fbpx
Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Winnaar kattenkunstwedstrijd

Ter ere van Internationale Kattendag op 8 augustus én de nieuwe Witte poes, de bijzondere prent die Escher in Het Paleis recentelijk heeft kunnen verwerven, heeft het museum een kattenkunstwedstrijd voor kinderen en volwassenen georganiseerd. Het museum was benieuwd of het geliefde huisdier de creativiteit zou stimuleren. Dat bleek zeker het geval: we hebben ruim 300 inzendingen mogen ontvangen in alle mogelijke stijlen en technieken.

Escher in Het Paleis is echt overweldigd door de creativiteit van de Nederlandse kattenliefhebber en de jury heeft een flinke kluif gehad aan het selecteren uit al dat moois. Maar Jet Boeke (tekenaar van de fameuze oranje kater Dikkie Dik), Angelo Rens (directeur van de Stichting Dierenhospitaal en Ambulancedienst ‘s-Gravenhage e.o.) en Judith Kadee (conservator van Escher in Het Paleis) zijn eruit. De winnaar is: Laura Blömer! Laura maakte een kleurrijke linosnede genaamd ‘Broer’, waarmee ze de harten van de juryleden stal. Zij gaat ervandoor met het prijzenpakket, bestaande uit een privérondleiding door Escher in Het Paleis, een high tea voor twee personen bij Hotel Des Indes in Den Haag én twee kaartjes voor de nieuwe bioscoopfilm Dikkie Dik en de verdwenen knuffel.

Daarnaast was de jury ook onder de indruk van de inzendingen van kinderen en hebben ze besloten om ook een kinderwinnaar uit te roepen. Dit is Lotte van den Berg geworden, die haar slapende kat Bo schilderde. Van harte gefeliciteerd!

Kan je niet genoeg krijgen van katten en Escher? Kom dan kijken naar de Witte poes op zaal of kleur de kleurplaat van Dikkie Dik. En kijk hieronder naar een kleurrijke selectie van de ruim 300 inzendingen voor onze kattenkunstwedstrijd.