fbpx
Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Het Paleis

Paleiswinkel

De Museumwinkel bevindt zich op de begane grond in één van de mooiste vertrekken van het Paleis. De Paleiswinkel biedt een ruime collectie artikelen waarmee u thuis uw museumervaring kunt herbeleven en delen met anderen. Er zijn souvenirs voor elke beurs. De opbrengsten van de winkel, die volledig door vrijwilligers wordt gerund, komen ten goede aan de kunst- en cultuursector in Den Haag.

De paleiswinkel zoekt nieuwe vrijwilligers. Kijk hier voor meer info.

De winkel is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 16.50. Als u vragen heeft over het assortiment neem dan contact op via: escherpaleiswinkel@gmail.com of bel 070-34 55 850
NB: de winkel heeft een PIN-only beleid. Contante betalingen zijn niet mogelijk.

De Museumwinkel van Escher in Het Paleis is gratis toegankelijk. Wilt u uitsluitend de winkel bezoeken, meld dit dan wel even bij de entree.
Voor bezoek aan het museum is wél een toegangskaart nodig.

The Escher Company

Voor een grote collectie posters, dassen, t-shirts, puzzels, spelletjes, keramiek, sculpturen, accessoires en stationery kunt ook terecht in de winkel van The Escher Company.

Geschiedenis

De winkel in het Paleis aan het Lange Voorhout, het voormalige paleis van Koningin Emma, dateert van vóór Escher in Het Paleis. In 1995 begonnen actieve vrienden van Kunstmuseum Den Haag assistentie te verlenen bij het verkopen van een kleine sortering boeken en briefkaarten in het paleis-museum. Van een tiental vrijwilligers werd dit al ras een groep van nu zo’n vijftigtal dames en enkele heren die de hele week een volwaardige winkel bestieren. De Stichting ‘Vrienden van Escher en Het Paleis’, zoals wij nu genoemd worden, werd in 1996 opgericht. De inkomsten van de winkel zijn bestemd voor culturele doelen in Den Haag, waarbij uiteraard allereerst naar Escher in Het Paleis en het Kunstmuseum Den Haag wordt gekeken.

Met donaties zijn onder andere de aanschaf van de blauwe Dag en nacht van M.C Escher bekostigd en het werk van Bridget Riley Two Reds with Violet uit 2008.
Sinds 2002 heeft het museum Escher in Het Paleis als voornaamste taak het beheren en tentoonstellen van de Eschercollectie van het Kunstmuseum en concentreert de winkel zich op Escherproducten.

Meer over Het Paleis