Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Kinder- en familieworkshops

In verband met de situatie rondom Covid-19 bieden we een aangepast workshop programma aan. Toegang is alleen mogelijk na inschrijving. Dit kan kan ter plekke via het inschrijfformulier, dat naast de deur van het atelier hangt. Vooraf inschrijven of een plekje reserveren is helaas niet mogelijk. Er is plaats voor maximaal 5 kinderen per tijdslot. Tijdens de workshop is de aanwezigheid van ouders in het atelier niet toegestaan. Het museum behoudt zich het recht voor om kinderen die verkouden zijn of snottebellen hebben te weigeren in de workshops. Dit wordt beslist door de docent en hier is geen discussie over mogelijk. Wij vragen u om thuis te blijven bij coronagerelateerde klachten en uiteraard de hygiënemaatregelen van de overheid ook in het museum te volgen. Op die manier werken we samen met al onze bezoekers aan een prettig en verantwoord bezoek.

Maak je eigen linoleumsnede

Wil je zelf eens kennis maken met grafiek en leren wat het werk van M.C. Escher zo bijzonder maakt? Tijdens onze kinderworkshop linoleum snijden ga je zelf aan slag en maak je je eigen grafische werk. Elke zondagmiddag kun je bij ons terecht.

Voor deze workshop geldt:
Voor: Kinderen van 7-16 jaar
Aantal: Maximaal 10 kinderen per tijdslot
Inschrijven: Via de intekenlijst in het museum, bij het atelier
Reserveren: Niet mogelijk
Tijd: 12.30-13.30u, 13.45-14.45u en 15.30-16.30u
Duur: 1 uur
Prijs: Gratis, excl. entreekosten museum
Locatie: Escher Atelier
Bijzonderheden: Er wordt met scherpe gutsen gewerkt


M.C. Escher, ex-libris T. (Tony) de Ridder, linoleumsnede, 1918

Maak je eigen vlakvulling

M.C. Escher was gefascineerd, zeg maar gerust geobsedeerd, door vlakvullingen. Hij kon uren, dagen en maanden puzzelen op allerlei manieren om een vlak te vullen met zich steeds herhalende figuren.
Wil je dit zelf eens proberen? Dat kan! Op woensdagmiddag in de schoolvakanties organiseren we een speciale workshop waarin je je eigen vlakvulling kunt maken! Je kunt samen met je vader, moeder of ander familielid aan de slag. Je bent ongeveer 45 minuten bezig. De allerkleinsten (3-6 jaar) kunnen een vrije tekening maken.

Voor deze workshop geldt:
Voor: Volwassenen en kinderen
Aantal: Maximaal 15 deelnemers
Reserveren: Niet mogelijk
Data: 1 maart
3 mei
12 juli
19 juli
26 juli
2 augustus
9 augustus
16 augustus
Tijd: Binnenlopen kan vanaf 12.30u tot 15.45u.
Prijs: Gratis, excl. entreekosten museum
Locatie: Escher Atelier
M.C. Escher, Regelmatige vlakvulling, nr 22, tekening met waterverf op papier, juni 1938

Meer over Het Paleis