Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Home

Nieuws

Hoera, Escher is jarig!

Optische illusies, onmogelijke architectuur, weergaloze vlakvullingen, oneindige landschappen, meesterlijke metamorfoses. Dat kan maar één kunstenaar zijn: M.C. Escher. Op 17 juni 2023 is het 125 jaar geleden dat Escher (1898-1972) werd geboren. Dat gaan we natuurlijk vieren met een feestje in het museum! Feest je mee?

Lees meer

Kom kijken naar de oneindige Megamorfose

In 2023 is het 125 jaar geleden dat Escher werd geboren. Dat vieren we in de hele stad met tentoonstellingen, activiteiten, gebouwen in Escherstijl en met alle inwoners van Den Haag. Een van de hoogtepunten is de Megamorfose, een gigantische kunstwerk dat is geïnspireerd op de Metamorphoses van Escher. Honderden schoolkinderen uit alle stadsdelen van Den Haag hebben meegewerkt aan deze co-creatie die vanaf 20 juni te zien zal zijn in het Atrium, het ontmoetingscentrum in het stadhuis van Den Haag.

Lees meer

Escher in Het Paleis herdenkt bevrijding op 4 en 5 mei

In de tentoonstelling De ontdekker van Escher: Samuel Jessurun de Mesquita in Escher in Het Paleis staat de band van M.C. Escher met zijn leermeester centraal. Deze verbintenis ontstond tijdens Eschers studententijd in Haarlem en bleef intact tot ver in de Tweede Wereldoorlog. De Mesquita was van Portugees-joodse afkomst en Escher vreesde voor het leven van zijn vriend. Die angst werd werkelijkheid begin 1944 toen De Mesquita werd afgevoerd naar Auschwitz, waar hij kort daarop stierf.

Lees meer

Drukste week ooit in Escher in Het Paleis

Op 18 februari is het Escher-jubileumjaar 2023 bij Escher in Het Paleis van start gegaan met de opening van de tentoonstelling De ontdekker van Escher: Samuel Jessurun de Mesquita. De belangstelling is enorm. In de afgelopen week hebben maar liefst 6975 bezoekers de weg naar het museum gevonden. Daarmee is het de best bezochte week ooit voor het museum sinds de opening in 2002.

Lees meer

Openingsweekend Escher en De Mesquita

Op 18 en 19 februari vieren wij feestelijk de opening van het 125e jubileumjaar van M.C. Escher én de opening van onze nieuwe tentoonstelling De ontdekker van Escher: Samuel Jessurun de Mesquita. Kom langs en vier dit met ons mee!

Lees meer

Installaties van Susanna Inglada

In de tentoonstelling 'De ontdekker van Escher: Samuel Jessurun de Mesquita' zijn behalve de grafiek van Escher en De Mesquita ook kunstwerken van de Spaanse kunstenaar Susanna Inglada (1983) te zien. Inglada maakt grote theatrale installaties van hout en papier, die de toeschouwer confronteren met de emoties die het werk draagt. In haar werk staan politiek beladen onderwerpen centraal, zoals machtsverhoudingen, corruptie en genderongelijkheid.

Lees meer

De ontdekker van Escher: Samuel Jessurun de Mesquita

In 2023 is het 125 jaar geleden dat Maurits Cornelis Escher (1898-1972) werd geboren. Het succes van Escher wordt gevierd, wat niet mogelijk was geweest zonder zijn leermeester en goede vriend Samuel Jessurun de Mesquita (1868-1944). Vanaf dit voorjaar hangen de aangrijpende werken van De Mesquita zij aan zij met het werk van zijn beroemdste leerling in Escher in Het Paleis.

Lees meer

Kerstboomceremonie voor Het Paleis

Op donderdag 8 december a.s. om 18:30 uur is het weer zover. De lichtjes van de Zweedse kerstboom op het Lange Voorhout worden feestelijk ontstoken. Kom bij ons alvast in de kerstsfeer!

Lees meer

Rembrandt terug in Den Haag

Een lange tijd verscholen zelfportret van Rembrandt keert deze week terug naar huis: vanaf dinsdag 29 november hangt het in Escher in Het Paleis, waar het tussen 1850 en 1894 ook al een plek had toen Prins Hendrik, zoon van Koning Willem II, er woonde. Het schilderij is sinds 1898, bijna 125 jaar, niet meer te zien geweest in Nederland en sinds 1967 zelfs niet meer in het openbaar tentoongesteld.

Lees meer

Escher in Het Paleis viert 20-jarig bestaan

Twintig jaar geleden, op 16 november 2002, werd Escher in Het Paleis geopend door premier Balkenende. Het museum groeide in de afgelopen twee decennia uit tot een bezoekersmagneet waar iedereen het hele jaar door kan genieten van de wereldberoemde graficus M.C. Escher. In die periode is Escher in Het Paleis dé plek geworden waar je het hele jaar door alles kan leren en zien over Eschers leven en werk. Daarnaast heeft Escher in Het Paleis in die 20 jaar altijd aandacht besteed aan de geschiedenis van Paleis Lange Voorhout, het voormalige winterpaleis van Koningin-Moeder Emma.

Lees meer