fbpx
Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Home

Nieuws

Vacature: stagiair Tentoonstellingen & Collectie

Escher in Het Paleis toont de wereldberoemde, fantasievolle voorstellingen van de kunstenaar M.C. Escher. Ter ondersteuning van de conservator zoekt Escher in Het Paleis vanaf eind augustus 2024 een stagiair voor 4 dagen per week.

Lees meer

Audiotours toegankelijk voor slechthorenden

Escher in Het Paleis heeft de audiotours voor bezoekers toegankelijk laten maken voor slechthorenden. Dit is mogelijk dankzij een speciaal daarvoor ontwikkelde technologie. De lancering vindt plaats ter ere van de Internationale Dag van het Gehoor (World Hearing Day) op 3 maart.

Lees meer

Margriet Schavemaker nieuwe directeur

Margriet Schavemaker wordt per 1 juni 2024 algemeen directeur van Kunstmuseum Den Haag, Fotomuseum Den Haag, KM21 en Escher in Het Paleis. Zij volgt Benno Tempel op, die eind vorig jaar als directeur aantrad bij het Kröller-Müller Museum.

Lees meer

The Hague Highlights

Tussen 24 januari en 10 februari 2024 wordt ons prachtige paleis volledig in de schijnwerpers gezet tijdens The Hague Highlights. Uit tientallen inzendingen zijn 15 kunstenaars gekozen om schitterende lichtanimaties te maken, die op ons gebouw worden geprojecteerd. Het andere deel van het programma bestaat uit het kunstwerk ‘Kleur de Stad’. Een duizelingwekkende compilatie van honderden kleurplaten met daarop de herkenbare gevel van Escher in Het Paleis.

Lees meer

Afsluiting Escherjaar 2023

Wij kijken terug op een mooi 2023 waarin we groots vierden dat Maurits Cornelis Escher 125 jaar geleden werd geboren. Met de grootste museale Eschercollectie ter wereld vormden Escher in Het Paleis en Kunstmuseum Den Haag het centrum van dit bijzondere jubileumjaar. Met vier tentoonstellingen plus tal van activiteiten en samenwerkingen met de Gemeente Den Haag en vele culturele partners, scholen, wijken en ondernemers in de stad was Den Haag in 2023 echt de stad van Escher!

Lees meer

Museumnacht Kids 2024

s Avonds, als het buiten donker is, gaan de deuren van de Haagse musea speciaal open voor jonge culturele nachtbrakers. Op zaterdag 16 maart tussen 17.00 en 21.00 uur is er een speciaal programma vol toffe activiteiten in het thema ‘Tijdreizen’. Met één ticket kun je terecht op de mooiste culturele locaties in Den Haag en Voorburg. Natuurlijk doet Escher in Het Paleis weer mee!

Lees meer

Vacature: Medewerker Educatie – VERVULD

Escher in Het Paleis is een plek voor verwondering, ontmoeting en interactie. Het educatief aanbod speelt hierin een belangrijke rol. Onze lespakketten, museumlessen en workshops staan garant voor een unieke kunstbeleving en slaan een brug tussen het werk en het diverse publiek; van jongeren en families tot buitenlandse bezoekers en mensen die op welke manier dan ook drempels ervaren. Het is onze ambitie om dit huidige educatief aanbod uit te breiden met programma’s en activiteiten voor nieuwe doelgroepen.

Lees meer

ADO Den Haag X Escher

ADO Den Haag presenteert een exclusief en artistiek shirt ter ere van de 125ste geboortedag van graficus M.C. Escher. Met dit shirt versmelten de twee werelden van kunst en voetbal met elkaar. Werelden die emotie, trots en verwondering losmaken. Escher in Het Paleis en ADO Den Haag delen rijk erfgoed en een gezamenlijk trots voor Den Haag.

Lees meer

Terugblikken op de Megamorfose

125 jaar M.C. Escher wordt in 2023 in de hele stad gevierd met tentoonstellingen, activiteiten, gebouwen in Escherstijl en met alle inwoners van Den Haag. Een van de hoogtepunten is de Megamorfose, een gigantisch kunstwerk dat is geïnspireerd op de Metamorphoses van Escher. Honderden schoolkinderen uit alle stadsdelen van Den Haag hebben meegewerkt aan deze co-creatie die van 20 juni tot en met 30 augustus te zien is geweest in het Atrium, het ontmoetingscentrum in het stadhuis van Den Haag.

Lees meer

Museumnacht 2023

Natuurlijk doet Escher in Het Paleis weer mee met de Museumnacht Den Haag. We hebben een mooi programma samengesteld waarmee je jezelf kunt verwonderen, maar ook actief aan de slag kan. Ontdek hier alle highlights. Uiteraard kun je deze avond ook genieten van de prachtige prenten van M.C. Escher. Zien we je daar?

Lees meer