fbpx
Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl

Het Paleis

Geschiedenis

Het Paleis aan het Lange Voorhout heeft een lange geschiedenis. Lees hier over haar ontstaansgeschiedenis, het Koninklijke verleden en over hoe dit gebouw het thuis werd van een aan Escher gewijde permanente tentoonstelling.

Lees meer

Paleiswinkel

De Museumwinkel van Escher in Het Paleis bevindt zich op de begane grond in één van de mooiste vertrekken van het Paleis. Een selectie van artikelen is ook online te bestellen. Kijk hier voor meer info.

Lees meer

MC Café

In de voormalige keuken van Koningin Emma bevindt zich het authentieke MC Café, een aangename plek voor een heerlijke kop koffie, een verse lunch of een hartige of zoete snack. Het MC Café is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag.

Lees meer

Den Haag

Den Haag en het Koninkrijk der Nederlanden zijn nauw verbonden. De koninklijke allure van Den Haag vind je op veel plekken terug.

Lees meer

Parketvloer van Donald Judd

Donald Judd (1928 - 1994) is een van de belangrijkste minimal artists. Dit zijn vooral Amerikaanse kunstenaars die omstreeks 1965 vormen ontwerpen met eenvoudige industriële materialen zoals onbewerkt ijzerplaat, hout, of multiplex. In 1992 ontwierp Judd de parketvloer voor Het Paleis.

Lees meer

Kroonluchters van Hans van Bentem

In het paleis hangen 15 kroonluchters die ontworpen zijn door kunstenaar Hans van Bentem. Hun vormen zijn geïnspireerd op het werk van Escher, dan wel op het achttiende-eeuwse paleis. Ze vormen een surrealistische combinatie met de prenten van Escher en versterken de koninklijke sfeer in het gebouw.

Lees meer