fbpx
Tickets bestellen
Adres
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
T: 070-4277730
E: info@escherinhetpaleis.nl
Terug

Met Escher over Escher – rondleiding door Joris Escher

Joris Escher heeft niet alleen een algemene belangstelling voor de graficus M.C. Escher. Voor hem is de interesse ook persoonlijk. Achterneef Joris is zich in de loop der jaren steeds meer gaan verdiepen in zijn oudoom en diens fascinaties. Vorig jaar schreef hij het boek Escher worden, waarin hij op ontdekkingsreis gaat naar de oorsprong van die fascinaties. De gelijknamige tentoonstelling is tot en met 15 september te zien in Escher in Het Paleis. Ter ere van de tentoonstelling geeft Joris Escher op 21 augustus een speciale rondleiding door het museum en de tentoonstelling.

Joris Escher neemt in zijn boek de lezer mee van Haarlem naar Italië, van Japan naar Canada, en van Spanje weer terug naar het Hollandse Baarn. Zijn interesse is verdiept door zijn bijzondere vondst in de nalatenschap van de familie: een Chinese lakdoos met ivoren puzzels met daarin verborgen drie tekeningen van de hand van M.C. Escher en diens vader. Deze zijn nu voor het eerst te zien in de tentoonstelling Escher worden in Escher in Het Paleis.

Op 21 augustus om 14 uur neemt Joris Escher je mee door deze tentoonstelling en door het leven en het werk van zijn oudoom. Tijdens deze persoonlijke rondleiding leer je meer over de zoektocht van Joris Escher naar Maurits Cornelis Escher.

Tickets en registratie

Activiteit Rondleiding door Joris Escher
Voor Volwassenen
Wanneer 21 augustus 2024
Tijd 14.00 – 15.00 uur
Kosten € 15,00 per persoon
Goed om te weten
  • De prijs is incl. entreekosten
  • Tickets alleen via de website verkrijgbaar, niet via de kassa
  • Je kunt het museum voor of na de rondleiding nog bezoeken
  • Verzamelen in de centrale hal
Aantal Maximaal 15 deelnemers

Meer evenementen